Koncerty a hudební vystoupení - neúplný archiv

21.09.2015 16:49

16. prosince, v 18 hodin, Čajovna a kavárna NAMASTE, Náměstí Míru 1, Svitavy

10. prosince, v 18 hodin, Artičok, Třída Karla IV. 493, Hradec Králové

Milí přátelé, koncert se z 27. listopadu přesouvá na 10. prosince. Dnes večer, tj. 26. 11., Bětka ulehla s chřipkou, zcela nečekaně. Moc se omlouváme, všechny nás to mrzí. Čas se nám mezitím nezadržitelně překlopí do doby adventní, takže ve čtvrtek 10. 12. se můžete těšit na více adventních i vánočních písní, a to v podání obou harfenic. Kromě toho Vám Alžběta Trojanová zahraje a zazpívá písně z nejrůznějších koutů světa, které má ve své repertoáru, a popovídá o historii nechanického harfenictví. Bude s sebou mít i dnes již kultovní knihu autora Jiřího Kleňhy "Harfenictví v Čechách" a jeho vánoční CD s hudbou pro citeru. Přejme Bětce brzké uzdravení! Na viděnou a na slyšenou ve čtvrtek 10. 12. se těší obě harfenice - Bětka a Jana.

24. září, v 18 hod., Artičok, Třída karla IV. 493, Hradec Králové

Prostor Artičoku je komorní, světlý a přívětivý, vybízející k příjemnému setkání... Přijďte si odpočinout od shonu všedního dne a nechat se obklopit zvuky strunných nástrojů, které i mne stále nepřestávají uvádět v úžas. Srdečně zve písničkářka Jana Bauerová.

 

27. září, v 16 hod., kostel Sv. Jana Nepomuckého na Vrchní Orlici, v rámci festivalu Světýlka

Během hodinového vystoupení se prostřídá harfenice a zpěvačka Alžběta Trojanová, interpretka převážně lidových písní různých národů, s písničkářkou Janou Bauerovou. V několika písních se dvě harfy, dva hlasy, dva různé přístupy a možná také pár netradičních hudebních nástrojů navzájem prolnou.

 

30. července, v 19:30, nádvoří zámku, Telč - v rámci Folkových prázdnin v Telči jako host Žalmana a spol.,

Z festivalového zpravodaje:

Zámecké nádvoří je dokonalým místem pro zvuk mé harfy. Děkuji za pozvání na tento festival s nezaměnitelnou atmosférou, v kouzelném městě s nádherným přirodním okolím. Těším se nejen na své hraní, ale určitě se zdržím i jako posluchač. Stojí to za to. Celý program festivalu najdete zde: www.prazdninyvtelci.cz/program

26. března 2015, v 19 hod., café & music bar Náplavka, Náměstí 5. května 835, Hradec Králové

Setkání muzikantů hrajících na hudební nástroje pocházející z různých kultur. Dialog (trialog, tetralog) v hudbě, nesený na vlnách vzájemného souznění. Na koncert se opravdu těším. Přijďte si ho užít spolu s námi.

 

7. února 2015, v 19:55 v rámci festivalu-setkání v Prokopském údolí, Praha:

Chcete-li se dozvědět, co všechno se bude o víkendu 7. - 8. 2. dít v domečku v Prokopském údolí, koukněte na plakát. Hrát a zpívat bude v závěru večera frontman skupiy Traband Jarda Svoboda doprovázející se na harmonium, před ním své písně zazpívá a na harfy zahraje písničkářka Jana Bauerová, můžete se zúčastnit dílny, výletu, setkání, promítání filmu, tanečního i divadelního představení. Rezervace a informace: David Zelinka, tel.: 731028107.

6. února 2015 v 17 hod., Holice, Galerie Kulturního domu:

Písničkářka Jana Bauerová hraje na harfu malíři Petru Špačkovi na vernisáži jeho výstavy. Spolu s ní vystoupí violončelistka Barbora Mádrová. A možná přijde i bubeník...

5. února 2015 v 17 hod., Hradec Králové, Galerie Barbara, Okružní ulice:

Několik písniček Jany Bauerové uslyšíte na vernisáži v královéhradecké Galerii Barbara. Poprvé v Hradci Králové zde zahraje na Clarsach s kovovými strunami, inspirována skleněnými artefakty z díly Stanislava Žampacha a obrazy Luboše Mandáta.

20. ledna 2015 v 19 hod., Slatiňany, Společenský dům v Tyršově ulici: 

Písničkářka Jana Bauerová vystoupí v rámci tzv. Laskavého večera. Tyto večery, kde se snoubí mluvené slovo, četba a hudba, pořádá ve Slatiňanech již po mnoho let Zdeněk Jirásek. A dělá to moc dobře. Přijďte si pro pohlazení na duši.